KABAAL2021 - 27 en 28 november in hetpaleis
ZATERDAG 10-13u

                                                                                                                                                                    Tickets

KLEINE ZAAL 

Wanda & Merel Eyckerman 

Een geestig-filosofische voorstelling gebaseerd op het boek 'De duizend ikken van Daan'. Gebracht door illustratrice Merel Eyckerman en en haar zus (actrice) Wanda Eyckerman. Uiteraad onder goedkeurend oog van auteur Siska Goeminne.

                                             4-8j -  9.45u

Winny Ang & Charlotte Severeyns   

Jacob droomt over vissen, water en de oceaan. Hij wenst wilde wateravonturen en wil tussen de vissen zwemmen. Wat in zijn hoofd zit, moet echt worden. Hij bouwt een grote onderwaterboot: de Nautilus. Zo wordt hij kapitein Nemo. Vaar je mee?
 5-11j         11.00u

Marijke Goossens Maartje Coolen

Raaf & Wolk zijn beste vrienden. Samen dromen en knutselen zij een nieuwe kleurrijke wereld met veel vrienden. Maar het is er donker en grijs. Pas wanneer iedereen samenwerkt, kunnen zij de wereld lichter maken. 

5-8j   -  12.15u

De Kleine zaal ligt diep diep diep in hetpaleis. Daarom wordt gaan we er in groep naar toe.
Er wordt verzameld in de centrale hal

GROOT ATELIER

WORKSHOP Wilde Raven        Kruip in de huid van een auteur en een illustrator. Ga als gezin aan de slag en schrijf jullie eigen verhaal. Nadien zetten jullie dit verhaal om in beelden en drukwerkjes. Uiteraard met handige schrijf- en tekentips die we van echte auteurs en illustratoren kregen.

                                                           5+ - Doorlopend!


Beeldatelier
SLAM FOR KIDS

Met Stille Stem & Mana. Beide slammers doken in de prentenboeken uit hun jeugd en verdiepten zich in de wereld van de kinderen. Met wat ze daar vonden schreven ze prachtige slams. Met dank aan Trill.

foto N.Schroyens
foto N.Schroyens

                                                                                                                                          6-12j  - 10.45u & 12.30u  

MET ANDERE WOORDEN - IN OTHER WORDS.
Voorlezen in het Engels en Nederlands.
Myriam Verhoeven en Jackie Lawrence read aloud in English & Dutsch. From the books Toermalijn (Fatinha Ramos) en No one else like you (Siska Goeminne)                                5+   10.u

Voorlezen in het Arabisch & Nederlands.   اقرأ بصوت عالٍ باللغتين العربية والهولندية
Sien De Smet en Anas Abo Hamo                                                                                5+  11.45u

Kim Crabeels & Melvin laten een kraakvers prentenboek op je los. Kan jij de broekjesdief snappen? Een onderbroekenlollige vertelling met live tekenwerk.
5 - 10j  -                        10u en 11.30u

Theateratelier 
Lezen voor

Kristof Devos leest voor uit zijn bekroonde boek 'De Wind en Wij'. Hij laat zien hoe het boek tot stand kwam en tijdens een bijzonder tekenmoment kan je jouw verbeelding helemaal los-laten.
8-12j  -                       10.30u en 12u

Jef Aerts vertelt met muziek uit zijn nieuwste boek De nacht van Ronke. Hoewel Ronke blind is, wil ze dolgraag rennen in de open lucht, zonder begeleiding. Het is een tijdloos verhaal, spannend én ontroerend.

9+                                         11u en 12.30u

Pret a porter creëert een wondere wereld, geïnspireerd op babyboekjes, kartonboekjes, flipper en knisper, flapjesboeken en pop-ups, prentenboeken, fotoboeken. Die komen tevoorschijn uit een koerierszak en telkens wordt de ruimte anders en kunnen kinderen mee op ontdekkingstocht gaan.
                                           0-3j     10.15u en 11u en 12.15u


Centrale hal

De boekenstand van De Groene Waterman (met formidabele boeken en auteurs en illustratoren die wat graag hun handtekening zetten!) 

De live-action door de gevaarlijke mannen van deKLUP. 

Bouw mee aan het windorkest van Petra Beeck & Dieter De Schutter.  Want stel dat de wind gemaakt wordt door een orkest, hoe klinkt het dan? Als donderende trommels, als lange vioolstrijken of als een zomers fluitje? Maak jouw muzikant, blaas er windkracht in, en hang hem tussen de de andere orkestleden van ons wispelturig en divers windorkest.

Bezoek de BIBMOBIEL van de Antwerpse bibliotheken! 

En meer

Jawel, op wandelafstand, Grafixx in De Studio. Het festival van de grafische kunsten; live performances en bijzondere uitgaves en lezingen en tentoonstellingen en workshops en projecties en natuurlijk veel 'zines.'

Dan is er nog de H. van Humboldt, een muzikale voorstelling gebaseerd op het leven van de avontuurlijke natuurwetenschapper Alexander von Humboldt. Met plumeau en zwier gebracht door Barbara Rottiers en Jeroen Goegebuer.

                                                                                Tickets

Het aantal plaatsen per zaal of atelier zijn helaas beperkt. Wie - zoals dat heet - eerst komt, eerst maalt. De medewerkers zullen aangeven wanneer een vertelling of voorstelling volzet is. Zodra een vertelling of voorstelling is gestart, kan er niet meer worden aangesloten.